First Aid International

First Aid International is een internationaal georienteerd opleidingsprogramma en actief in vele landen.
Door de lesinhoudt en de vormgeving daarvan leert men op eenvoudige wijze een mensenleven te redden.
Naast de basistraining levensreddend handelen is dan vervolgens mogelijk de kennis door het volgen van de verschillende modules uit te breiden. Hiebij geldt steeds dat het leerproces eenvoudig maar uiterst effectief
moet verlopen.

Het hoofdkantoor van First Aid International is gevestigd in de UK.  First Aid Network is de distributeur van de First Aid International producten voor de gehele Benelux. Vanuit het kantoor in Alphen aan den Rijn ondersteunen zij de trainingscentra. Daarnaast verzorgen zij de kwaliteits controle, distributie en certificering. Al het lesmateriaal voldoet aan de Europese Reanimatie en Eerste Hulp Richtlijnen. De basismodule Eerste Hulp is gecertificeerd en erkend door de Nederlandse Reanimatie Raad.
Onze missie is om aantrekkelijk, kwalitatief hoogstaand en voordelig Eerste Hulp onderwijs voor een zo'n groot mogelijk publiek toegankelijk te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat het vertrouwen in eigen kennis en vaardigheden de sleutel vormt voor een succcesvolle hulpverlening.
First Aid International bied verschillende opleidingsprogramma's, waaronder de cursus Levensreddend Handelen, Eerste Hulp en Eerste Hulp aan Kinderen.
De FAI cursussen bieden de volgende voordelen voor de cursist:
  • Unieke leermethode;
  • Modern cursusmateriaal;
  • Veilig leerklimaat;
  • Veel vaardigheidstraining;
  • Zeer praktische cursus.