Brandpreventie

Fire Rescue levert een totaal oplossing op het gebied van bedrijfsveiligheid. Zo trainen wij nu bij veel bedrijven de
BHV-organisatie, toetsen of maken wij de bedrijfsnoodplannen en leveren wij veiligheidsproducten.
Eén gesprekspartner voor al uw veiligheidsvraagstukken.

Brandpreventie in woningen, bedrijven en instellingen behoort tot ons werkgebied. U moet daarbij ook denken aan het leveren van brandwachten wanneer Uw brandmeldcentrale tijdelijk buiten gebruik is. Vele instellingen zijn U hier al in voorgegaan. Brandpreventie is een verzamel naam voor heel veel zaken, daarom vind U hieronder een selectie.

Impregneren

In veel bedrijven en woningen zijn brandgevaarlijke materialen aanwezig. U moet hier denken aan brandgevaarlijke wand, vloer en plafond bekleding.
Fire Rescue Assistant kan voor alle brandgevaarlijke bekledingen, materialen en zelfs kerstbomen impregnatie materiaal verzorgen.

Noodverlichting

Fire Rescue Assistant heeft inmiddels bij veel bedrijven kennis en ervaring opgedaan omtrent nood (transparant) verlichting. Voor veel ondernemers is het te veel werk om serieus met deze vorm van veiligheid actief te zijn. Daarom zorgen wij voor een advies op maat, Noodverlichting moet aan veel eisen voldoen, wil het als volwaardig en erkent gecertificeerd kunnen worden. Het is naar aller waarschijnlijkheid Uw laatste redmiddel bij brand of stroomuitval. Alleen door noodverlichting en vluchtroute aanduiding zal U en Uw personeel in staat zijn het gebouw veilig te verlaten en gevaarlijke processen veilig af te sluiten.     

Brandwachtdiensten

Mocht Uw brandmeldcentrale tijdelijk buiten gebruik zijn, of heeft U een feest met veel bezoekers in Uw pand, dan volgt vaak via de brandweer een eis om brandwachten in te huren. Brandwachten van Fire Rescue Assistant zijn alle actief werkzaam bij diverse brandweerkorpsen in Nederland en U kunt er dan ook met een gerust hart vanuit gaan, dat zij vakbekwaam en getraind zijn. Zo kunnen zij bij een daadwerkelijke calamiteit handelend optreden of deze zelfs voorkomen.     

RI&E

Elk bedrijf moet beschikken over een RI&E. Deze RI&E staat voor de Risico Inventarisatie en Evaluatie. Na het maken van een RI&E bent U in staat om alle risico's in Uw pand waar te nemen en een passende oplossing te vinden.     

Ontruimingsplan

Op basis van de RI&E wordt een BHV organisatie opgezet en ingericht. Hoe groter de niet dekbare risico's, hoe meer BHV leden. In een ontruimingsplan wordt vastgelegd hoe de ontruiming zal moeten verlopen. Daarnaast wordt ook de procedure vast gelegd. Deze procedure geeft handvaten om tijdens een daadwerkelijke calamiteit handelend te kunnen optreden.     

Brandmeldinstallatie

De brandmeldcentrale is de centrale plaats waar alle melders op aangesloten staan. Of deze melders nu thermische, rook of CO meten, de brandmeldcentrale geeft voor U altijd alarm. De BMC kan zowel intern als over een doormelding beschikken. Veel bedrijven beschikken over een BMC, omdat de brandweer dit van hun eist.     

Brandblusmiddelen

Er zijn veel soorten brandblussers. Elke brandblusser heeft zijn eigen eigenschappen. Een specialist van Fire Rescue Assistant komt naar wens op locatie langs voor een scan, zodat altijd de juiste blusser op de juiste locatie komt te hangen.